Bæredygtige Byggematerialer

 

For at være et bæredygtigt byggemateriale stilles der krav til produktet i forhold til hvilke materialer, produktet er lavet af, hvordan det er fremstillet, hvordan produktet kan genanvendes, og hvordan det nedbrydes, hvis der er tale om et produkt, der ikke kan indgå i nogen genanvendelsescyklus.

Der eksisterer i dag flere definitioner af bæredygtighed, også når vi taler om bæredygtige byggematerialer, men fælles for dem alle er, at de dækker over vores forbrug af begrænsede ressourcer.

FN definerer bæredygtighed som en levemåde og samfundsstruktur, som ikke sker på bekostning af fremtidige generationers muligheder for at opfylde deres behov. Med andre ord dækker bæredygtighed over, at man ikke udtømmer begrænsede ressourcer og materialer, så vores børn og børnebørn ikke kan få adgang til de samme ting i deres levetid. Når vi taler om bæredygtige byggematerialer har vi særligt fokus på træ, metal, sten og en række produkter som fx maling, isolering og gips. I vurdering af om et byggemateriale bæredygtigt indgår også, hvordan produktet er fremstillet.

Her på siden finder du, de bæredygtige byggematerialer, vi har i vores sortiment. Udbuddet af bæredygtige byggematerialer er i stærk vækst, på grund af det øgede fokus på klima og miljø. Så er du på udkig efter et særligt produkt eller materiale, eller har du behov for rådgivning om bæredygtigt byggeri, så kontakt en af vores certificerede rådgivere