Spærtræ

 

Herunder kan du se vores udvalg af både spærtræ og høvlet spærtræ. Vi har mange forskellige længder at vælge imellem. Fælles for alle produkterne er dog den gode pris, samt høje kvalitet. Du finder på siden længder fra 300cm og helt op til 720cm. Derfor er vi overordentligt trygge ved, at du nok skal finde et produkt som fuldt ud lever op dine forventninger og behov. Vælg allerede i dag det spærtræ som du har brug, og få bestilt med det samme. Den korte ventetid når man handler ind her på www.byggecenter.dk betyder, at man hurtigst muligt kan komme videre med éns projekt. Og selvfølgelig gøres det hele til ganske lave priser.

Spærtræ er et materiale, som egner sig til mange byggeprojekter. Det kan for eksempel være i forbindelse med renovering, taglægning, etablering af tagkonstruktioner og lignende byggeprojekter. Skal du for eksempel bruge spærtræ til en tagkonstruktion er der nogle krav til styrken i træet. Det giver helt sig selv, da det ellers kan have fatale konsekvenser, hvis det styrter sammen. Når der er tale om træ, arbejdes der med en styrkesortering, hvor styrken testes. Hvorvidt træet bliver sorteret via en maskine eller manuelt varierer. Køber du træ som ikke skal kunne bære en konstruktion, vil det ofte blot være blevet testet udelukkende baseret på udseendet i træet. Når træet testes kigges der blandt andet på følgende ting:
Bredden af vækstringen
Træets krumning og skævhed
Er der nogen revner i træet?
Hvordan træet ser ud indvendigt
Vankanten
Størrelsen
Eventuelle knaster
Er der råd i træet eller blåsplint?
Når træet har været igennem sådan en test, får det en mærkning. Det meste træ, som skal bruges til bærende konstruktioner bliver bedømt i styrkeklasserne C14, C18, C24 samt C30. Denne mærkning vil være synlig på træet og vil også kunne ses, når du køber dit træ online.

Der findes forskellige typer af spærtræ. Nogle af de mest almindelige kan du finde nedenfor:

45x95mm
45x120mm
45x145mm
45x170mm
45x195mm
45x220mm
45x245mm
45x295mm

Som du kan se, så kan spærtræ fås i forskellige størrelser. Derfor kan man også nemt komme til at vælge en for stor eller for lille størrelse. Vær derfor grundig i dine mål og vær opmærksom på kvaliteten, før du træffer dit endelige valg