IBF Holmegaardsten

 



Holmegaardssten er den nok mest solgte type belægningssten og kendes også under navnet Herregårdssten. De er populære, fordi de giver et klassisk look og kan fås til en lav pris. Stenene kan bruges i indkørsler til almindelig personbil. Holmegaardssten findes i mange farver bla. grå, gråmix, sort og flere andre.

Vi forhandler flere forskellige typer af IBF Holmegaardssten. Klik dig ind på en af kategorierne her på siden for at se de forskellige størrelser, farver og pris, du kan købe dine Holmegaardssten i.

Download generel vejledning til lægning af belægning Her.
Download generel vejledning om kalkudfældninger Her.

Holmegårdssten med slåede kanter

Når du vælger slåede Holmegårdssten til dit projekt, får du en sten med et rustikt udseende, men samtidig også det klassiske udtryk, som mange går efter. Hos Knud Larsen Byggecenter forhandles både hele og halve Holmegårdssten samt kantblokke. Stenens størrelse gør den let at håndtere ved lægning. Den er lille og kompakt, der gør det lettere at anlægge og forme eksempelvis snoede stier og kanter sammenlignet med større betonfliser.

Skab et gennemgående og indbydende udemiljø

Der er utallige muligheder med Holmegaardssten til dit udendørs projekt. Holmegaardssten er ikke kun forbeholdt indkørslen. Du kan kombinere belægningssten, specialsten og kantsten og skabe et komplet udendørsmiljø med et flot, gennemgående udseende. Byg eksempelvis din terrasse, trapper eller støttevæg i Holmegaardssten. Eller byg bede og stier eller hvad med et bålsted i havemiljøet.

Det rette design med Holmegaardssten er med til at skabe stemning og indbyder til udeliv. Holmegaardssten med en tykkelse på 5 cm er velegnede til terrasser og gangstier. Det anbefales at anvende belægningssten med en tykkelse på 7 cm til indkørslen og områder, hvor der kører tunge køretøjer. Du kan lade dig inspirere til projekter på RC Betons hjemmeside.

Lægning af Holmegaardssten

Med Holmegaardssten kan der opnås stor alsidighed i læggemønster. De mange muligheder gør stenen populær som belægningssten. Alene med de helt klassiske sten, kan der lægges en række forskellige mønstre. Nogle af de mest populære er:

  • • Forbandt
  • • Diagonalt forbandt
  • • Sildeben

Når du lægger stenene forbandt, så lægges de forskudt af hinanden. Her skal du bruge de halve Holmegaardssten for enden af rækkerne. Du kan lægge det traditionelle forbandtmønster diagonalt på bygningen i stedet for vinkelret. Det giver belægningen et anderledes og spændende udseende. Lægges stenene med sildebensmønster får du et mere dynamisk udseende. Mønstret opnås ved at lægge første sten i en vinkel på 45 grader. Når stenene lægges forbandt, diagonalt forbandt eller i sildebensmønster, frem for i lige rækker, har det også den fordel, at de holder hinanden på plads.

Få yderligere inspiration til mønstre og lægning af Holmegaardssten på IBFs hjemmeside! og i Brochurerne , hvor du også kan se udvalget af specialsten.

Husk at kantsikre belægningen. Det kan gøres ved at sikre de yderste sten med beton. Kantsikring kan også gøres hurtigt og effektivt med SnapEdge Kantsikring.

Husk ligeledes at fylde fugerne med en Fugesand, der er egnet til udendørs belægning med Holmegaardssten, så du får en korrekt fyldning og en tæt og stærk fuge uden huller. En stærk fuge kan bedre absorbere ydre vægtpåvirkning, modstå køresætninger samt hæmme ukrudtsvækst. Vær også opmærksom på løbende at efterfylde, hvis fugerne ikke længere er fyldte.

Levering af Holmegaardssten

Du kan få stenene leveret direkte til dig. Køber du 5 paller eller mere leveres disse fragtfrit og typisk inden for 5 hverdage. Der tages et depositum pr. palle. Du kan læse mere om vores fragtpriser, på siden om leveringsbetingelser.

Hvad vejer Holmegaardssten?

Holmegaardssten fås i forskellige størrelser. Du kan på de enkelte produktsider læse de specifikke specifikationer for den pågældende sten. Den klassiske Holmegaardssten med målene 14x21x5 cm vejer 3,09 kg pr. sten og 105 kg pr. m2.

Hvor mange Holmegaardssten skal bruges pr. m2?

Lægger du Holmegaardssten med modulmål på 14 x 21 cm, skal der benyttes 34 sten pr. m2. En 1/1 palle Holmegaardssten dækker 13,59 m2 og vejer 1.427 kg.