Nordisk NHL St. Astier hydraulisk kalk 5,0

Nordisk NHL St. Astier hydraulisk kalk 5,0

DKK 180,00 stk.
44 stk. på fjernlager

Stærk hydraulisk kalk 25kg

NHL5 er en stærkt hydraulisk kalk, der leveres som pulver i poser à 25 kg. NHL5 bruges til fremstilling af mørtel ved at blande med tørret og sigtet sand eller våd grus fra grusgrav. Vælg en kornstørrelse som passer til det pågældende projekt.
Anvendelse
NHL5 Mørtel bruges typisk i aggressive miljøer til f.eks. udvendig opmuring af tegl- og natursten, opmuring af skorstenspiber, lægning af rygnings- og gratsten samt imuring af tagsten på murværk og kamme.
Er også god som læggemørtel til indvendige og udvendige tegl- og naturstensgulve, sokkelpuds, trækning af gesimser samt pudse- opgaver på facader i aggressive miljøer såsom kystnære områder.
NHL5 kan blandes med vådmørtel, f.eks. 6,6 % bakkemørtel, eller bruges som hydraulisk komponent i blandinger med kule- kalk, f.eks. blandinger som 1:1:6 (1 del kulekalk, 1 del NHL5 og 6 dele sand) eller 1:2:9 (1 del kulekalk, 2 dele NHL5 og 9 dele sand).

Lag 3:
Finpuds blandet af 1 del NHL5 til 2,5 dele fint sand evt. 0-1mm På den forvandede grovpuds trækkes en fin-/slutpuds i et lag på ca. 5mm. Finpudsen filtses eller pudses sammen med pudsebræt til den ønskede finish er opnået. For at undgå udtørring og svind bør laget eftervandes let 2-3 dage.

Ved anvendelse af vådmørtel anbefales følgende generelle blandingsforhold:
Opmuring / Fugning
Til opmuring af f.eks. teglsten og natursten blandes mørtlen af 1 del NHL5 til 2 dele groft sand evt. 0-4mm.

Til fugning af murværk og natursten blandes mørtlen ligeledes af 1 del NHL5 til 2 dele sand af passende grovhed.

Til indvendig opmuring og fugning kan blandingsforholdet ændres til 1:3. Brug altid velgradueret, skarpt sand.
Disse blandinger bør dog ikke bruges i aggressive miljøer, da kulekalken vil nedsætte NHL5 mørtlens gode egenskaber som f.eks. at modstå frost. Brug i stedet den rene blanding af NHL5 og sand i det blandingsforhold, der passer til opgaven.

Blanding
Kan blandes i alm. blandemaskine eller tvangsblander.

Arbejdstemperaturer
Ikke under 5° eller over 30°. Anvendes mørtlen til puds bør under- laget forvandes grundigt, gerne dagen i forvejen. Undgå hurtig udtørring pga. høje temperaturer eller stærk vind ved at efter- vande med vandforstøver flere gange om dagen - om nødvendigt, de første 2-3 dage. Beskyt mod frost, regn, direkte sol og stærk vind med dug eller presenninger.

DB-nummer: 1976205
Varenummer: 005

+ -